Facebook Pixel

Geriausias FM moduliatorius - kaip išsirinkti?


Fm moduliatorius yra mažas ir funkcionalus prietaisas, skirtas perduoti duomenis iš mobilaus telefono ar kito prietaiso, į automobilio garso sistemą. Su telefonu moduliatorius susijungia belaidžio Bluetooth ryšio pagalba, o muziką į radijo imtuvą šis prietaisas perduoda FM dažniu, todėl perdavimui nėra reikalingi jokie papildomi kabeliai. Tai labai patogu, norint klausytis savo mėgstamos muzikos tiesiai iš populiarių interneto platformų, tokių kaip Youtube, Spotify ir kt. Kelionės laiką prasmingai galima išnaudoti ne vien klausantis muzikos, bet ir transliuojant audio knygas ar, klausantis patinkančių interneto tinklalaidžių. Duomenis iš moduliatoriaus į audio sistemą galima persiųsti ne tik Bluetooh ryšiu, tačiau ir iš USB laikmenų bei SD atminties kortelių. Kai kurie prietaisai turi ir papildomą AUX jungtį, kuri leidžia sujungti moduliatorių su įrenginiu, nenaudojant Bluetooh ryšio.


Kaip veikia?

  1. Prietaisas įjungiamas į laisvą maitinimo lizdą, skirtą cigarečių degikliui.

  2. Telefone įjungiamas Bluetooth ryšys. Pirmą kartą jungiantis, prietaisus reikia suporuoti, vėliau sujungimas įvyksta automatiškai.

  3. Nustatomas tas pats FM dažnis tiek moduliatoriuje, tiek automobilio radijo imtuve.

  4. Ir viskas! Galima mėgautis muzika ar kitu transliuojamu turiniu.


Kaip veikia fm moduliatorius?


Kaip išsirinkti?

Dizainas

Renkantis prietaisą svarbu apgalvoti, kurioje vietoje, jūsų automobilyje, yra maitinimo lizdas ar lengvai jis prieinamas. Nuo to priklauso, kokio dydžio ir dizaino prietaisą pasirinkti. Rekomenduojama atkreipti dėmesį kokios ir kuriose vietose, ant moduliatoriaus korpuso, yra reikalingos jungtys (pvz. USB), koks prietaiso valdymas. Kai kurie moduliatoriai turi nuotolinio valdymo pultelį. Prietaisas gali būti su ekranu arba be jo. Ekrane galite matyti pasirinktą dažnį, kai kuriuose įrenginiuose gali būti pateikta ir papildoma informacija, pavyzdžiui, grojamos dainos duomenys. Dažniausiai prietaisas turi vieną arba dvi USB jungtis, kurių vieną galima naudoti USB laikmenai, kitą – prietaisų įkrovimui. Prietaise gali būti ir LED šviesų diodai kurie, visai nebūtinas, bet grožio ir jaukumo suteikiantis elementas!


Fm moduliatoriaus dizainas


Laisvų rankų įranga

Prietaisas ne tik perduoda audio failus, tačiau gali būti naudojamas ir prietaisų įkrovimui (per USB jungtį) bei, jei yra integruotas mikrofonas, jį galima naudoti kaip laisvų rankų įrangą. Priimant skambučius laisvų rankų įrangos rėžimas automatiškai persijungia iš muzikos grojimo į pokalbio rėžimą. Norint atsiliepti, ar atmesti skambutį, nebūtina ieškoti mobiliojo telefono, tai galima padaryti ant moduliatoriaus korpuso esančių mygtukų pagalba. Tai suteikia dar patogesnę ir saugesnę kelionės patirtį!


moduliatorius laisvu ranku iranga


Bluetooth

Dar vienas svarbus kriterijus - Bluetooth versija, kuo ji aukštesnė, tuo greitesnis ir sklandesnis duomenų perdavimas bei mažesnis telefono energijos suvartojimas. Rekomenduojame rinktis ne mažesnę nei Bluetooth V.30 versiją. Šiuo metu pati naujausia Bluetooth versija yra V5.2.

Muzikos formatai

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, kokius muzikos formatus palaiko moduliatorius. Populiariausias muzikos formatas, žinoma, mp3, tačiau, kai kurie moduliatoriai gali atkurti ir tokius formatus kaip WMA, WAV, FLAC, APE.


Daugiau naudingų funkcijų:

  • Greitojo įkrovimo USB (QC - Quick Charge) – lyginant su paprastomis USB jungtimis, leidžia net kelis kartus greičiau įkrauti norimus įrenginius: telefonus, planšetinius kompiuterius, GPS įrangą ir kt.
  • Bass – funkcija sustiprina žemus muzikos dažnius, taip pagerinant garso kokybę. Kai kurie moduliatoriai turi ir ekvalaizerio funkciją.
  • Triukšmo mažinimo technologija (CVC – Clear Voice Capture) – ši technologija nuslopina nepageidaujamus aplinkos garsus. Tai ypač aktualu naudojantis prietaisu su laisvų rankų įranga.


automobilinis kroviklis fm moduliatorius


Šis mažylis gali visai nemažai, tiesa? Jis neabejotinai pravers, jei norite transliuoti audio failus iš įvairių įrenginių ir laikmenų, jei norite įkrauti prietaisus ar kalbėtis laisvų rankų įranga. Naudotis juo itin paprasta ir saugu, o kaina prasideda vos nuo keliolikos eurų. Jungiam muziką ir važiuojam?