Facebook Pixel

LM, LMT, LMT-S, LMT-D ženklinimas, ką tai reiškia?

LM, LMT, LMT-S, LMT-D ženklinimas, ką tai reiškia?

Svajojate įsigyti naują, kokybišką ir ilgaamžę GPS navigaciją? Vienas patraukliausių pasirinkimų - pripažinimą pasaulyje pelniusios Garmin navigacijos. Šio prekinio ženklo navigatoriai šalia modelio pavadinimo turi raideles  LM, LMT, LMT-S ir LMT-D ir kt. Aptarsime kiekvieną ženklinimą, kad padėtume suprasti, kokias papildomas funkcijas palaiko GPS navigacija. Tai galbūt palengvins apsisprendimą renkantis naują navigaciją. 

LM - trumpinys nurodo, kad Garmin įrenginiai turi nemokamus atnaujinimus visam gyvenimui (angl. “Lifetime”). 

LMT - trumpinys nurodo, kad Garmin įrenginiai turi nemokamus atnaujinimus visam gyvenimui (angl. “Lifetime”). Papildoma T raidelė nurodo teikiamą eismo spūsčių informaciją (angl. “traffic”). O svarbiausia, visi eismo spūsčių informacijos sprendimai yra visiškai nemokami. Nepamirškite, kad naudojantis Garmin eismo informacija su Smartphone Link programėle, bus naudojami mobilūs interneto duomenys.

LMT  - eismo informacija FM signalu. Garmin eismo spūsčių išvengimo informacijos sistema duomenis perduoda RDS-TMC signalu, FM radijo bangomis. Įrenginiai su šiuo eismo informacijos sprendimu žymimi LMT, bet kartais aprašymuose galite rasti TMC trumpinį. Ši eismo informacijos sistema veikia kartu su automobilinio maitinimo laidu, kuriame integruotas skaitmeninės eismo informacijos imtuvas (komplektacijoje su LMT modeliais). Svarbu: ši sistema turi ribotą perduodamų duomenų kiekį, tad matysite mažiau eismo informacijos, negu su LMT-S ar LMT-D sistemomis.

Iš kur atkeliauja Garmin LMT eismo informacija?

  1. Istoriniai eismo spūsčių informacijos duomenys, atkeliaujantys iš viso pasaulio

  2. Esamo laiko eismo informacija iš žmonių kurie naudoja Garmin išmaniųjų telefonų programėles

  3. Informacija iš eismą prižiūrinčių įstaigų, šalių vyriausybių bei Garmin partnerių

  4. Informacija iš policijos ir kelininkų ir jų spaudos pranešimų.

1 pav. LMT aprėpties žemėlapis
 
 
 

LMT-S ženklinimas reiškia, kad eismo informacija gausite naudojantis Smartphone Link programėle. Susieję savo išmanųjį telefoną su navigacija belaidžiu Bluetooth ryšiu matysite nemokamą eismo spūsčių informaciją. Dėl šio eismo informacijos sprendimo, tokie navigatoriai žymimi LMT-S. Vertėtų paminėti, kad pagrindinis LMT-S navigacijų privalumas, kad eismo informaciją matysite praktiškai visoje Europoje ir kitose valstybėse, tačiau tik pagrindiniuose miestų keliuose. Nepamirškite, kad mobilusis įrenginys naudos mobiliuosius interneto duomenis.

2 pav. LMT-S aprėpties žemėlapis

LMT-D ženklinimas reiškia, kad eismo informacija gaunama skaitmeniniu DAB signalu. Ši eismo intensyvumo informacija atnaujinama kiekvieną minutę. Yra pranešama ne tik apie spūstis keliuose, lėtai judančias transporto priemones ar kelio darbus. Jums bus suteikta visa informacija ir rekomendacijos renkantis alternatyvius maršrutus. LMT-D eismo informacijos sistema veikia automatiškai, nereikia jokių papildomų programėlių ar interneto ryšio. Prijungę navigaciją prie automobilinio maitinimo laido su integruotu skaitmeninės eismo informacijos imtuvu (būna komplektacijoje perkant navigaciją) ir iš karto galėsite matyti visą realaus eismo informaciją. 

3 pav. LMT-D aprėpties žemėlapis